Antep Fıstığı Kavurma Makinası
Antepfıstığı, Anacardiaceae familyasına ait meyvelerden elde edilen bir ağaç fıstığıdır, cinsi: Pistacia. Bitki, orta büyüklükte, geniş, yoğun, yaprak döken, muhtemelen Batı Asya ve Türkiye'nin (Anadolu) dağlık menşelerinde ortaya çıkmıştır.
Antep fıstığı, faydalı beslenme özellikleri ile bilinen lezzetli bir fıstıktır. Yer fıstığı, badem ve kaju fıstığı ile birlikte, Orta, Batı ve Güney Asya'nın kurak bölgelerinde yaşayan insanlara zengin protein, yağ ve mineral kaynaklarını sunmaktadır. Doğal ve kavrulmuş antep fıstığı, zengin enerji kaynağıdır. Ek olarak, oleik asit ve antioksidanlar gibi gereken miktarda doymamış yağ asidi içerirler. Diyette düzenli olarak antepfıstığı tüketimi, kötü kolesterolünü düşürmeye ve kanınızdaki iyi kolesterol seviyesini artırmaya yardımcı olmaktadır.
Antep Fıstığının Besin Değerleri
Her 100 gram Antep fıstığında;
Enerji 560 kalori
Karbonhidrat 27.2 g
Lif 10.6g
Demir 3.9 mg
Potasyum 1025.0 mg
Protein 20.2 g
A vitamini 516.0 IU
Kalsiyum 105.0 mg
C Vitamini 5.6 mg
Yağ 45.3 g
İki farklı çeşit antep fıstığı kavurma makinası vardır. Bunlardan biri, dönerli fırındır diğeri de paletli kavurma fırınıdır. Antep fıstığı, macadamia veya yer fıstığı gibi kızartılmış, tuzlanmış veya tatlandırılmış olarak üretilmektedir.