Badem Kavurma Makinası
Bademe genellikle fındık denir, aslında bir badem ağacının meyvesi olan bir damla şeklinde yenilebilir bir tohumdur. Elektrikli kuruyemiş makinasi veya bantlı fırınlarda kavrulan bademler çerez olarak tüketildiği gibi badem ezmesi ve şekeri olarak tüketilmektedir. Onlar soyulmuş, çiğ, kavrulmuş veya beyazlatılmış şekilde tüketime sunulmaktadır.
Badem, E vitamininin doğal kaynaklarından biridir. E Vitamini hücreleri oksidatif hasardan korumaya yardımcı olur.
Badem, kemik sağlığı için kesinlikle gerekli olan çeşitli mineralleri içerir. Kalsiyum, magnezyum, manganez ve fosfor kemik direncinin korunmasında rol oynar. Badem tohumları büyük miktarda yağ, protein ve şeker içerir, onlarda B, E grubu vitaminlerinin enzimleri vardır.
Bademin Besin Değerleri
Her 100 gram bademde;
Enerji 598 kalori
Karbonhidrat 19.5 mg
Lif 2.6 g
Demir 4.7 mg
Potasyum 773 mg
Protein 18.6 g
A vitamini 0.0 IU
Kalsiyum 234 mg
C Vitamini 0.0 mg
Yağ 54.2 g
Ayrıca Türkiye'de çikolata kaplı bademler ve badem şekeri çok popülerdir. Bu tür şekerlerin hazırlanması için özel bir ekipman var. Badem, tuzsuz olarak kavrulur. Kavrulmuş bademleri draje kaplama makinasının kazanında karıştırılır. İşlem, bir klima sistemi ile ısıtılarak gerçekleştirilir.Hazırlanan badem şekeri veya çikolata kaplı bademler Türk kahvesi ile misafirlerimize ikram edilir.