Kahvenin üretim aşamaları
Dünyada en çok sevilerek içilen içecek kahvedir. Bu kadar sevilerek içilen kahve birçok aşamadan geçerek bizlere gelmektedir.
İlk olarak kahve tropikal iklimin görüldüğü yerlerde (Etiyopya, Kolombiya, Brazilya, Vietnam, Hindistan....)çiftçiler tarafından yetiştirilmektedir.
Olgunlaşan kahve çekirdekleri toplandıktan sonra kalitesine göre ayrılmaktadır ve kabuğundan çıkarılmaktadır. Güneşte kurutulan kahve çekirdekleri çuvallanıp alıcılarına gönderilmektedir.
Kahve alıcıları, sahip oldukları yeşil kahve çekirdeklerini kahve kavurma makinelerinde kavurmaktadır.
Kahve kavurma makineleri ile kahve çekirdekleri açık, orta ve koyu şekilde kavrum yapılmaktadır. Kavrulmuş olan bu kahve çekirdekleri öğütme makinesi ile istenilen boyutta öğütülmektedir. Böylece kişilerin damak zevkine göre çeşitli şekillerde kahve pişirilmektedir. Örneğin Türk kahvesi, espresso, latte, capuccino.