Kuruyemiş Kavurma Fırını
Hem dünyada hem de ülkemizde kuruyemişler geçmişten günümüze kadar sevilerek tüketilmektedir. Ayrıca sağlık açısından her bir kuruyemişin sayısız faydaları bulunmaktadır. Çok fazla çeşidi olan kuruyemişlerin her ülkede kendine ait bir tüketim alışkanlığı vardır. Bazı ülkeler yerfıstığını çok fazla tüketirken bazı ülkeler ise ayçekirdeğinden bile habersizdir.
Her ülkenin iklimi, toprağı farklı türde kuruyemişlerin(badem, yerfıstığı, kaju, ayçekirdeği, kabak çekirdeği, antepfıstığı....)yetişmesine olanak sağlamaktadır.
Örneğin yer fıstığı Çin, Hindistan ve Amerika Birleşik Devleti'nde çok fazla yetiştirilmektedir.Ayçiçeği tarımı dünyada en fazla Ukrayna, Rusya ve Arjantin'de yapılmaktadır. Badem tarımında Amerika Birleşik Devleti ,Avustralya ve İspanya başı çekmektedir. Fındık tarımı ise en çok Türkiye, İtalya ve Azerbaycan'da gerçekleşmektedir.
Görüldüğü üzere dünyamızda çok fazla lezzetli yağlı tohumların(badem,ceviz,kaju,yerfıstığı…) yayılışı görülmektedir. Geçmişten günümüze kadar yetiştirilen badem, yerfıstığı, ayçekirdeği, fındık gibi yağlı tohumları insanlar büyük tavalarda ateşte kavurarak lezzetini daha da artırmışlardır .Kuruyemiş kavurmada büyük tavalardan dönerli fırınlara ve bantlı fırınlara geçiş olmuştur.
Kuruyemiş kavurma fırını ile kuruyemiş kavurma kapasiteleri artmıştır. İnsan sağlığı açısından kuruyemiş fırınları tamamen paslanmaz malzemelerden üretilmektedir. Sevilerek tüketilen kuruyemişlerin lezzetini ve aromasını kaybetmeden kuruyemiş kavurma fırınlarında kavrulmaktadır.
KMS Kuruyemiş Makinesi olarak kuruyemiş sektörüne insan sağlığına önem verip, üretime değer katan kuruyemiş kavurma fırınları üretiyoruz.